Uso de Cookies

A les webs de SELAE utilitzem cookies pròpies com de tercers per millorar la teva experiència d'usuari, realitzar anàlisis estadístics i oferir-te informació del teu interès. Si continues navegant, entendrem que acceptes el seu us. Si necessites més informació o vols saber com rebutjar-les o eliminar-les, fes clic aquí.

Travesses reduïdes: maximitza les teves possibilitats

Saps com es juga a La Quiniela pel mètode reduït? Te n'expliquem en aquest video  els detalls.

Les travesses reduïdes permeten optimitzar la relació probabilitat-preu quan s'utilitzen pronòstics múltiples en un o diversos partits. Aquí t'oferim un petit manual que t'ajudarà a comprendre-ho i utilitzar-ho.

Com funcionen, en general, les apostes múltiples?
Si en una travessa assignem un valor múltiple a un partit, estem jugant múltiples apostes. Imaginem, per entendre-ho, una travessa amb només 3 partits i on en un dels partits assignem un valor múltiple, en aquest cas un doble 1-X:

Travessa doble

Aquesta travessa en realitat són dues apostes simples diferents:

Travessa doble desplegada

On cada bloc correspon a una aposta simple. Si haguéssim posat un triple, és a dir, un 1, una X i un 2 en el partit 3, hauríem jugat 3 apostes i tindríem 3 blocs. Aquest seria el resultat:

Travessa triple desplegada

Imaginem que la nostra aposta ha estat amb un triple en el partit 3 i que el resultat final de tots els partits ha estat un 1:

 • A l'aposta del bloc 1 hauríem tingut 3 encerts
 • A l'aposta del bloc 2 tindríem 2 encerts
 • A l'aposta del bloc 3 tindríem 2 encerts

 

Com funcionen els pronòstics múltiples en modalitat reduïda?

Vegem ara com funciona una de les reduïdes autoritzades, la reduïda primera. La reduïda primera és un pronòstic múltiple en el qual incorporem 4 triples. Aquests 4 triples desenvolupats donen lloc a 81 apostes simples. La reducció consisteix en el fet que metòdicament se seleccionen i juguen 9 de les 81 apostes totals.

En un pronòstic múltiple, si marquem 4 triples, estarem jugant 3x3x3x3 = 81 apostes. El cost d'aquesta travessa seria igual a 81 x 0,75 € = 60,75 €.

Tanmateix, si marquem aquests 4 triples però li diem al sistema que volem jugar-los en modalitat reduïda, només jugarem 9 de les 81 apostes possibles. El cost d'aquesta travessa serà de 9 x 0,75 € = 6,75 €.

Ara bé:

Per què només 9 de les 81? El sistema selecciona aquelles 9 que ens garanteixen el màxim nombre d'encerts possibles. En el supòsit de resultar tots els partits coincidents amb el nostre pronòstic, les 9 apostes seleccionades ens garanteixen:

 • 11,11% de tenir 1 aposta amb 14 encerts.
 • 100% de tenir 1 aposta amb 13 encerts.

Quines són aquestes 9 apostes? El desenvolupament de les apostes de la reducció primera és el següent:

Això significa que hi ha 72 apostes o combinacions possibles que NO juguem. Per exemple, la combinació amb un 2 en els quatre partits no la juguem, i per tant, si el resultat final dels partits fos tots un 2, no hauríem encertat els 4 encerts. Tanmateix, el bloc 3 ens hauria permès encertar-ne 3.

On és llavors l'avantatge? No és una qüestió d'avantatge o desavantatge, és una qüestió de probabilitat matemàtica. 4 triples són 81 apostes i costen 60,75 euros. Si es juguen en la modalitat múltiple directa, sense reduir, i s'obtenen 14 encerts, es té un 100% de probabilitats d'haver jugat l'aposta que conté la combinació guanyadora. S'han jugat el 100% de les apostes i pagat totes i cadascuna d'elles. Tanmateix, mitjançant el mètode reduït, de les 81 apostes se'n trien 9, que són les que garanteixen el major nombre de combinacions guanyadores de 14 i 13 sempre que s'hagin encertat tots els resultats, i a un cost molt menor. En el cas dels 4 triples reduïts, el preu és de 6,75 en comptes de 60,75 euros. En conseqüència, per a 14 encerts, només tenim l'11,11% de possibilitats que una de les 9 apostes contingui els 14, però un 100% que en contingui 13.

Per què aquestes apostes i no unes altres? Les reduccions autoritzades i els grups de pronòstics vàlids estan regulats a la Resolució de 6 de juliol de 2009, de Loterías y Apuestas del Estado, per la qual s'aproven les normes que han de regir els concursos de pronòstics de l'aposta esportiva a partir de la primera jornada de la temporada 2009-2010. Aquesta normativa va ser publicada el 23 de juliol de 2009 i es pot trobar íntegrament aquí.

Quants tipus de reduccions hi ha? En aquesta normativa es poden veure els 6 tipus de reduccions autoritzades, i el desenvolupament complet de les apostes que es juguen en cadascuna d'elles. Vet aquí un petit resum:

 • Reducció 1: 4 triples, 9 apostes, 6,75 €
 • Reducció 2: 7 dobles, 16 apostes, 12 €
 • Reducció 3: 3 dobles + 3 triples, 24 apostes, 18 €
 • Reducció 4: 2 triples + 6 dobles, 64 apostes, 48 €
 • Reducció 5: 8 triples, 81 apostes, 60,75 €
 • Reducció 6: 11 dobles, 132 apostes, 99 €

En qualsevol cas, la interfície de joc de La Quiniela a loteriasyapuestas.es t'indicarà les reduccions disponibles i t'assistirà en el procés d'emplenament de la butlleta.

Xarxes socialsPlegar/Desplegar
 • Segueix-nos a... :

  • A través de RSS
  • A Facebook
  • A Twitter
  • En el nostre canal Youtube
 • Afegeix als meus favorits :

  • Afegeix als meus favorits
  • Agrega a favorits de del.icio.us
  • Agrega a favorits de Google Bookmarks
 • Vota la nostra web :