POLÍTICA DE COOKIES

Que son as cookies

As cookies son ficheiros ou arquivos de texto enviados por un sitio web que descarga e almacena o navegador do computador/smartphone/tablet (en diante equipo) do usuario cando accede a determinadas páxinas web. A súa función é almacenar e recuperar información sobre a navegación previa que o usuario realizou dende o devandito equipo. Por iso as cookies poden almacenar información sobre o equipo do usuario ou sobre as súas sesións de navegación dos sitios web que visitou.

As cookies previamente recibidas dende o servidor da Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado (en diante tamén identificada como SELAE) e almacenadas no navegador, son enviadas ao servidor de SELAE cada vez que un usuario entra no sitio web de SELAE.

Que cookies estánse a empregar neste sitio web

A continuación pódense ve-las cookies que emprega o noso sitio web, o seu provedor así como unha descrición da finalidade.

As cookies empregadas por SELAE son:

Cookies propias:

Nome

Provedor

Finalidade

jsessionid

.loteriasyapuestas.es

www.selae.es

Cookie técnica que permite almacenar un identificador único por sesión a través do que é posible vincular datos necesarios para posibilita-la navegación en curso.

pvmtbesaju

sagajuegos

www.loteriasyapuestas.es

Cookies de abalo interno de SELAE. Permite a distribución de carga da web entre os equipos servidores da información

Cookies_policy

Cookies_policy2

.loteriasyapuestas.es  www.selae.es

Cookie técnica. Xestiona o consentimento do usuario para o uso das cookies na páxina web, co obxecto de lembrar aqueles usuarios que as aceptaron e aqueles que non, de tal xeito que aos primeiros non se lles mostre información na parte superior da páxina respecto diso.

Cookie técnica. Xestiona o consentimento do usuario para o uso das cookies na páxina web, co obxecto de lembrar aqueles usuarios que as aceptaron e aqueles que non, de tal xeito que aos primeiros non se lles mostre información na parte superior da páxina respecto diso.

Usr_lang

org.springframework..LOCALE

.loteriasyapuestas.es www.selae.es

Cookies técnicas. Xestionan o idioma elixido polo usuario co obxecto de mostra-las páxinas que o permitan no devandito idioma.

Cookies de terceiros:

Nome

Provedor

Finalidade

_ga

_gat

Google Analytics

Servizo de analítica web desenvolvido por Google, que permite a medición e análise da navegación nas páxinas web. Estas cookies recompilan información de xeito anónimo, incluíndo o número de visitantes ao sitio, dende onde os visitantes chegaron ao sitio e as páxinas que visitou. Esta información axúdanos a mellora-la navegación e contidos deste sitio web en función da carga de visitas e outros datos proporcionados por devanditas cookies.

Para máis información: uso dos datos de Google Analytics.

É posible inhabilitar o uso destas cookies segundo se explica en

https://www.google.es/intl/es_ALL/analytics/learn/privacy.html

acc_alert

Accengage.com

Esta cookie emprégase para identifica-los navegadores que aceptaron o envío de notificacións web dende SELAE.

SELAE non é en ningún caso responsable do contido e veracidade das políticas e condicións de uso e privacidade dos terceiros, incluídas nestas condicións a través das ligazóns e links publicados na política de SELAE.

En todo caso o usuario pode configura-las opcións do navegador instalado no seu equipo para permitir ou desactiva-lo almacenamento das cookies, ou configura-la súa eliminación. Para iso, o usuario debe visitar ou acceder aos sitios de cada provedor que se indican no cadro anterior.

Infórmase ao usuario que a desactivación ou eliminación da instalación e uso de cookies pode implicar que determinados servizos e contidos do sitio web poidan quedar limitados ou inactivos, o que pode impedirlle gozar dos devanditos servizos e contidos.

Como se autoriza a SELAE para o uso das cookies deste sitio web

O usuario ten a opción de deixar de aceptar o uso de cookies en calquera momento a través do seu navegador, ou deixar de aceptalos cada vez que inicia unha sesión de navegación no noso sitio web.

Polo tanto ao navegar polo sitio web, o usuario ten a oportunidade de aceptar ou non o uso das cookies e, a pesar da aceptación inicial de uso das cookies, en calquera momento o usuario poderá retira-lo seu consentimento ao uso de cookies neste sitio web, eliminando as cookies do seu equipo informático e configurando o seu navegador para desactivalos.

A continuación detallamos as consecuencias, no seu caso, de desactiva-las cookies:

Cookie a eliminar

Consecuencia

Cookies de Google Analytics

O usuario poderá utilizar tódolos servizos que ofrece a páxina web e navegar pola web sen restricións.

Cookie de Accengage.com

O usuario poderá utilizar tódolos servizos que ofrece a páxina web e navegará pola web sen restricións.

Cookie jsessionid, pvmtbesaju y sagajuegos

O usuario non poderá empregar ningún dos servizos que requiren autenticación. O navegador tampouco poderá lembra-las accións realizadas polo usuario previas (páxinas visitadas, datos introducidos, etc) e por tanto cada páxina mostraráselle coma se fose a primeira vez que accede a ela.

Cookies usr_lang y org.springframework..LOCALE

O usuario non poderá cambiar de idioma cando navega polo sitio web de SELAE. Toda a información mostraráselle en castelán. Poderá seguir empregando os servizos da web sen restricións.

Cookie cookies_policy y Cookies_policy2

O usuario recibirá un aviso de que o sitio web está a empregar cookies cada vez que acceda a unha nova páxina do sitio, dado que o navegador non poderá lembra-la contestación ao devandito aviso que se produciu previamente. Poderá seguir empregando os servizos da web sen restricións.

Sen a habilitación das cookies descritas no cadro anterior, os servizos web indicados non se prestarán.

A maioría dos navegadores permiten cambia-la configuración de cookies. Estes axustes normalmente atópanse nas "Opcións" ou "Preferencias" do menú do navegador do usuario, baixo o apartado de "Privacidade" ou "Historial de navegación". Para maior información, débese consulta-la axuda do navegador en cuestión.

A continuación indícanse as ligazóns onde se explica como levar a cabo este proceso nos principais navegadores da Internet:

Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=es&answer=95647

Explorer: https://support.microsoft.com/es-es/kb/278835

Firefox: http://support.mozilla.org/es/kb/habilitar-y-deshabilitar-cookies-que-los-sitios-we

Safari: https://support.apple.com/kb/PH17191?locale=es_ES

Protección de datos de carácter persoal

No caso de que este sitio web habilitase un mecanismos de rexistro de sesión e obtivésense datos persoais a través das cookies de sesión empregadas neste sitio web referido ao equipo do usuario, estes poderían ser combinados cos seus datos persoais só nos casos nos que o usuario se rexistre ou autentique na mesma sesión.

Refírese ao usuario non rexistrado nas Disposicións Xerais de protección de datos persoais e ao usuario rexistrado no Contrato de xogo.

Actualización

Ocasionalmente SELAE actualizará estas condicións e política de cookies. Calquera modificación destas condicións será publicada neste sitio web. A partir do momento en que se poña en coñecemento e a disposición do usuario as novas condicións mediante a súa publicación no sitio web de SELAE, estas condicións serán de aplicación substituíndo ás anteriormente publicadas. É responsabilidade do usuario acceder periodicamente a estas condicións publicadas no noso sitio web de SELAE a fin de coñecer en todo momento a última versión.

Lexislación e xurisdición aplicable

Estas condicións xerais réxense pola lexislación española e para calquera litixio que poida derivarse da súa interpretación e/ou aplicación, o usuario renuncia ao seu foro propio para someterse aos Xulgados e Tribunais de Madrid capital.

Última actualización: 14 de outubro de 2020

Copyright © Sociedad Estatal Loterías y Apuestas del Estado, S.M.E., S.A. 2017. Tódolos dereitos reservados.