Darrer accés: Sessió: - Darrer accés:

Què he de fer si tinc premi?

A loteriasyapuestas.es tens total garantia de cobrament de premis si resultes premiat, ja que les apostes s’escruten automàticament en el Sistema Central la nit immediatament posterior al sorteig.

Segons el tipus de premi amb el qual la teua aposta haja sigut premiada, hauràs de procedir de diferent manera:


Premis menors:

Aquells la quantia dels quals és inferior a 2.000 €. En este cas, el sistema intentarà ingressar-los automàticament a la teua Lotobolsa. 

  • En este cas, si la teua Lotobolsa supera el saldo màxim permés (fixat en 400 euros per a tots els participants) o si l’import excedeix el màxim que vas indicar a les Opcions, i sempre que hages verificat documentalment les dades que vas indicar en el registre aportant el teu DNI/NIE, el sistema intentarà transferir automàticament el premi al compte bancari que ens hages indicat a l’apartat "Opcions de Lotobolsa". Recorda que l’abonament de premis només es pot fer en un compte d’una entitat bancària autoritzada per operar a Espanya. 
  • Si no tens cap compte, el premi quedarà carregat a la Lotobolsa, des d’on pots descarregar-lo en un compte bancari de la teua titularitat. Per permetre que el sistema et transferisca els teus premis automàticament en este tipus de situacions, et recomanem que sempre tingues un compte bancari vàlid i actualitzat. Recorda que cal que hàgem pogut verificar  prèviament documentalment la teua identitat i així poder confirmar les dades que tenim al teu perfil d’usuari. En aquells casos en què ho considerem necessari, et demanarem informació addicional abans de permetre-te’n la descàrrega. 
  • Recorda que no se’t cobrarà cap tipus de comissió per descarregar l’import del teu premi de la teua Lotobolsa.

Premis majors:

Es tracta d’aquells amb un import igual o superior a 2.000€. 

  • Estos premis podrien estar subjectes a retenció d’impostos, si alguna de les seues categories premiades supera els 40.000€.
  • Si no ho has fet abans o si la teua documentació no està vigent, per poder cobrar el teu premi hauràs d’aportar la documentació adequada a través del nostre Procés de Verificació Documental d’Identitat perquè puguem confirmar que les dades recollides en el teu perfil d’usuari són correctes en virtut de la normativa actualment vigent. Per fer-ho, tingues a mà el teu DNI/NIE amb foto i accedeix des d’un dispositiu mòbil amb càmera al nostre procés de verificació d’identitat a través de la nostra App oficial per a IOS o Android a la pantalla de Dades Personals o premen ací.
  • Ateses les quantitats econòmiques involucrades, i seguint la normativa vigent actualment, també ens has de proporcionar informació addicional a través del formulari de CONEIXEMENT ADDICIONAL DEL JUGADOR (accessible des de la pantalla de Dades Personals) per poder rebre l’import del premi al teu compte bancari.
  • Para que podamos pagar estos premios directamente es necesario que revises o indiques la cuenta bancaria de tu titularidad donde deseas recibir tu premio antes de tres meses desde que se celebró el último sorteo en el que participaba tu apuesta. Para ello, accede desde el detalle de la apuesta premiada y lo ingresaremos en dicha cuenta bancaria, una vez verificada documentalmente tu identidad y aportada toda la información solicitada a través del formulario de conocimiento adicional del jugador, accesible desde el menú de datos personales.
  • Recorda que l’abonament de premis només pot realitzar-se en un compte d’una entitat bancària autoritzada per operar a Espanya. Tingues en compte que apareixerà per defecte el número de compte bancari que hages indicat prèviament. Si no n’has indicat cap o desitges canviar-lo, pots fer-ho en este moment, introduint-ne els dígits. Assegura’t que hi introdueixes un número de compte bancari vàlid i de la teua titularitat.
  • El sistema t’informarà automàticament de l’import net del premi, a més de l’impost del 20 % que exigeix el Ministeri d’Hisenda per a este tipus de premis.
  • Es procedirà aquella mateixa nit a executar la transferència. El temps que trigaràs a rebre els teus diners ja depén del temps que tarda el sistema bancari a realitzar la transferència, però no solen demorar-se més de tres dies hàbils.

En qualsevol dels casos, el límit exempt del gravamen especial sobre premis de Loterías y apuestas ascendeix a 40.000 €, de manera que tots els premis que no assolisquen esta quantitat per dècim o aposta estan lliures d’impost.  

Pots disposar d’un resguard premiat amb una quantitat exempta per una aposta premiada i a més una altra aposta premiada amb part d’impost aplicat per a este mateix resguard. En qualsevol cas se’t pagarà la suma de tot amb el càlcul individualitzat.

En el cas d’El Millón (joc associat a Euromillones), l’exempció és de 24.000 €, atés que només es juguen 0,30 € i el límit exempt de l’impost s’aplica proporcionalment en el cas d’apostes menors a 0,50 €.

Els premis superiors, i per l’excés sobre els 40.000 euros exempts, si suporten una retenció del 20 %. 

Reiterem que mai, per important que siga el premi, se’t sol·licitarà pagament o bestreta de diners per part teua, ni dades personals o claus d’accés al teu compte.

D’altra banda, per obvi que semble, Loterías y Apuestas del Estado mai atorgarà un premi corresponent a un dels seus sortejos sense l’adquisició prèvia per part teua d’una participació per a este. Desconfia sempre d’una notificació de premi d’un sorteig en què no creus haver participat, atés que esta pràctica constitueix una estafa freqüent.   

Finalment, convé recordar que actualment loteriasyapuestas.es no permet compartir premis entre diferents persones. Un premi lliurat per la web de Loterías o les Apps estarà únicament associat a l’usuari que va efectuar l’aposta.