Ús de galetes

A les webs de SELAE utilitzem cookies pròpies com de tercers per millorar la teva experiència d'usuari, realitzar anàlisis estadístics i oferir-te informació del teu interès. Si continues navegant, entendrem que acceptes el seu us. Si necessites més informació o vols saber com rebutjar-les o eliminar-les, fes clic ací;.

Darrer accés: Sessió: - Darrer accés:

Què he de fer si tinc premi?

 

A loteriasyapuestas.es tens total garantia de cobrament de premis si resultes premiat, ja que les apostes s’escruten automàticament en el Sistema Central la nit immediatament posterior al sorteig.

Segons el tipus de premi amb el qual la teva aposta hagi estat premiada, hauràs de procedir de diferent manera:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Premis menors:

Aquells la quantia dels quals és inferior a 2.000 €. En aquest cas, el sistema intentarà ingressar-los automàticament a la teva Lotobolsa. 

  • En aquest cas, si la teva Lotobolsa supera el saldo màxim permès (fixat en 400 euros per a tots els participants) o si l’import excedeix el màxim que vas indicar a les Opcions, i sempre que hagis verificat documentalment les dades que vas indicar en el registre aportant el teu DNI/NIE, el sistema intentarà transferir automàticament el premi al compte bancari que ens hagis indicat a l’apartat "Opcions de Lotobolsa". Recorda que l’abonament de premis només es pot fer en un compte d’una entitat bancària autoritzada per operar a Espanya. 
  • Si no tens cap compte, el premi quedarà carregat a la Lotobolsa, des d’on pots descarregar-lo en un compte bancari de la teva titularitat. Per permetre que el sistema et transfereixi els teus premis automàticament en aquest tipus de situacions, et recomanem que sempre tinguis un compte bancari vàlid i actualitzat. Recorda que cal que hàgim pogut  verificar prèviament documentalment  la teva identitat i així poder confirmar les dades que tenim al teu perfil d’usuari. En aquells casos en què ho considerem necessari, et demanarem informació addicional abans de permetre-te’n la descàrrega. 
  • Recorda que no se’t cobrarà cap tipus de comissió per descarregar l’import del teu premi de la teva Lotobolsa.

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Premis majors:

Es tracta d’aquells amb un import igual o superior a 2.000€.

  • Aquests premis podrien estar subjectes a retenció d’impostos, si alguna de les seves categories premiades supera els 40.000€.
  • Si no ho has fet abans o si la teva documentació no està vigent, per poder cobrar el teu premi hauràs d’aportar la documentació adequada a través del nostre Procés de Verificació Documental d’Identitat perquè puguem confirmar que les dades recollides en el teu perfil d’usuari són correctes en virtut de la normativa actualment vigent. Per fer-ho, tingues a mà el teu DNI/NIE amb foto i accedeix des d’un dispositiu mòbil amb càmera al nostre procés de verificació d’identitat a través de la nostra App oficial per a IOS o Android a la pantalla de Dades Personals o prement aquí.
  • Ateses les quantitats econòmiques involucrades, i seguint la normativa vigent actualment, també ens has de proporcionar informació addicional a través del formulari de CONEIXEMENT ADDICIONAL DEL JUGADOR (accessible des de la pantalla de Dades Personals) per poder rebre l’import del premi al teu compte bancari.
  • Para que podamos pagar estos premios directamente es necesario que revises o indiques la cuenta bancaria de tu titularidad donde deseas recibir tu premio antes de tres meses desde que se celebró el último sorteo en el que participaba tu apuesta. Para ello, accede desde el detalle de la apuesta premiada y lo ingresaremos en dicha cuenta bancaria, una vez verificada documentalmente tu identidad y aportada toda la información solicitada a través del formulario de conocimiento adicional del jugador, accesible desde el menú de datos personales.
  • Recorda que l’abonament de premis només pot realitzar-se en un compte d’una entitat bancària autoritzada per operar a Espanya. Tingues en compte que apareixerà per defecte el número de compte bancari que hagis indicat prèviament. Si no n’has indicat cap o desitges canviar-lo, pots fer-ho en aquest moment, introduint-ne els dígits. Assegura’t que hi introdueixes un número de compte bancari vàlid i de la teva titularitat.
  • El sistema t’informarà automàticament de l’import net del premi, a més de l’impost del 20 % que exigeix el Ministeri d’Hisenda per a aquest tipus de premis.
  • Es procedirà aquella mateixa nit a executar la transferència. El temps que trigaràs a rebre els teus diners ja depèn del temps que tarda el sistema bancari a realitzar la transferència, però no solen demorar-se més de tres dies hàbils.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En qualsevol dels casos, el límit exempt del gravamen especial sobre premis de Loterías y apuestas ascendeix a 40.000 €, de manera que tots els premis que no assoleixin aquesta quantitat per dècim o aposta estan lliures d’impost. 

Pots disposar d’un resguard premiat amb una quantitat exempta per una aposta premiada i a més una altra aposta premiada amb part d’impost aplicat per a aquest mateix resguard. En qualsevol cas se’t pagarà la suma de tot amb el càlcul individualitzat.

En el cas d’El Millón (joc associat a Euromillones), l’exempció és de 24.000 €, atès que només es juguen 0,30 € i el límit exempt de l’impost s’aplica proporcionalment en el cas d’apostes menors a 0,50 €.

Els premis superiors, i per l’excés sobre els 40.000 euros exempts, si suporten una retenció del 20 %. 

Reiterem que mai, per important que sigui el premi, se’t sol·licitarà pagament o bestreta de diners per part teva, ni dades personals o claus d’accés al teu compte.

D’altra banda, per obvi que sembli, Loterías y Apuestas del Estado mai atorgarà un premi corresponent a un dels seus sortejos sense l’adquisició prèvia per part teva d’una participació per a aquest. Desconfia sempre d’una notificació de premi d’un sorteig en què no creus haver participat, atès que aquesta pràctica constitueix una estafa freqüent.  

Finalment, convé recordar que actualment loteriasyapuestas.es no permet compartir premis entre diferents persones. Un premi lliurat per la web de Loterías o les Apps estarà únicament associat a l’usuari que va efectuar l’aposta.