Ús de galetes

A les webs de SELAE utilitzem cookies pròpies com de tercers per millorar la teva experiència d'usuari, realitzar anàlisis estadístics i oferir-te informació del teu interès. Si continues navegant, entendrem que acceptes el seu us. Si necessites més informació o vols saber com rebutjar-les o eliminar-les, fes clic ací;.

Darrer accés: Sessió: - Darrer accés:

Com cobro els premis de resguards comprats a la Xarxa Comercial?

A Loterías distingim els premis segons la quantitat meritada en cada dècim o resguard. Així, anomenem premis menors als inferiors a 2.000 € i premis majors als resguards o dècims que acumulin un import igual o superior a 2.000 €.

 • Podràs cobrar els premis per un import inferior a 2.000 € en qualsevol dels punts de venda de la nostra xarxa comercial, a partir del dia següent al de l'últim sorteig en què participi l'aposta.
 • Si has resultat premiat amb un premi més gran, el premi es cobrarà exclusivament en les entitats financeres autoritzades per SELAE. Actualment, una extensa xarxa de més de 16.000 oficines bancàries al llarg de tot el territori estatal col·laboren en la prestació d'aquest servei. La llista actualitzada es troba disponible en els punts de venda de Loteries i també aquí:

  • Abanca Corporación Bancaria
  • Banco de Sabadell
  • Bankia
  • BBVA
  • Caixa Bank
  • Cajamar
  • Caja Sur BBK
  • Ibercaja Banco
  • Kutxabank
  • Unicaja Banco

Recorda que les entitats financeres no podran fer efectiu el pagament del premi sense obtenir dels perceptors dels premis la documentació i la informació necessària per complir amb les obligacions legals d'identificació (normativa sobre prevenció de blanqueig de capitals i del finançament del terrorisme , normativa fiscal o normativa de qualsevol altra índole que sigui aplicable).  

D'altra banda, les entitats financeres no podran cobrar cap tipus de despesa ni comissió per fer el pagament dels premis. Tampoc podran obligar el jugador premiat a obrir un compte en aquella entitat.

Quan el premi és compartit per un grup de familiars, amics, companys de treball, parelles, etc., en el cas de premis majors a cobrar en entitats bancàries, l'única peculiaritat és que han d'acudir tots els titulars de el premi per identificar-se en l'entitat financera. Si el grup és nombrós i voluntàriament els agraciats així ho prefereixen, poden designar un representant per realitzar les gestions en nom de tots. Aquest apoderament ha de conferir-se en document públic davant un notari, ja que parlem d'imports elevats de cabals públics, la qual cosa requereix tenir certesa de a qui i per què es paga.

En qualsevol dels casos,  el límit exempt del gravamen especial sobre premis de Loteries i Apostes ascendeix a 40.000 €, de manera que tots els premis que no assoleixin aquesta quantitat per dècim o aposta estan lliures d'impost. 

Pots tenir un resguard amb quantitat exempta per una aposta premiada i a més una altra aposta premiada amb part d'impost aplicat. En qualsevol cas se't pagarà la suma de tot amb el càlcul individualitzat.

En el cas d'El Milió (joc associat a Euromillones), l'exempció és de 24.000 €, atès que només es juguen 0,30 € i el límit exempt de l'impost s'aplica proporcionalment en el cas d'apostes menors a 0,50 €.

Els premis superiors, i per l'excés sobre els 40.000 euros exempts, si suporten una retenció del 20 %.

Finalment, recorda que cal estar atent perquè els premis caduquen transcorreguts tres mesos a partir de l'endemà del dia de la celebració de l'últim sorteig associat a les apostes recollides en el resguard. La raó és que en molts dels nostres jocs permetem que es juguin apostes a més d'un sorteig a través d'un sol resguard (Euromillones per sortejos de dimarts i divendres, Bonoloto tots els dies excepte diumenges o Primitiva per a dijous i dissabte).

Afortunadament els usuaris poden consultar els premis de moltes formes: en els punts de venda de loteries, en els diferents mitjans de comunicació o aquí mateix, a la web oficial i a les Apps oficials.