Utilizando a aplicación

Primeiro deberás descargar a nosa aplicación oficial de venda.

Sé coidadoso, porque a única aplicación oficial de venda para a que Loterías garante o cobro de premios é a oficial:

• Móbiles Android: “Loterías y Apuestas del Estado”.  Só se pode descargar desde a web oficial de SELAE aquí. Lembra que para instalala deberás permitir a instalación de aplicacións desde fontes diferentes a Google Play (xeralmente pode configurarse no teléfono a través dos axustes de seguridade).

Unha vez descargada e instalada a aplicación, ao abrila poderás iniciar sesión, ben co teu NIF/NIE e co teu contrasinal, ben configurando a autenticación por impresión dixital na aplicación.

Para as Lotos: La Primitiva, Euromillones, Bonoloto, Gordo e Lototurf:

1. Elixe o día do sorteo
  2. Elixe o tipo de aposta (sinxela ou múltiple)
  3. Elixe o número de apostas que desexas xogar.
  4. Elixe se queres xogar esta aposta todas as semanas.
  5. Elixe se desexas escoller os números da túa combinación ou que se seleccionen por ti.
  6. Se queres elixilos, ao premer en “Prognóstico” aparecerache o bloque de números para seleccionalos. Preme en “Continuar” para ir xerando os bloques e, cando acabes, en “Seguinte”.
  7. Revisa a túa aposta e xógaa.

Para as apostas deportivas La Quiniela, El Quinigol e Quíntuple Plus:

1. Elixe o tipo de aposta (sinxela ou múltiple)
  2. Elixe o número de apostas que desexas xogar.
  3. Elixe se queres xogar esta aposta todas as semanas.
  4. Elixe se desexas escoller os teus prognósticos ou que se seleccionen automaticamente por ti.
  5. Se queres elixilos, ao premer en “Prognóstico” aparecerache o primeiro bloque de partidos para seleccionalos. Preme en “Continuar” para ir xerando os bloques e, cando acabes, en “Seguinte”.
  6. Revisa a túa aposta e xógaa.

Para Lotería Nacional:

1. Elixe o día do sorteo no que queres participar.
  2. Elixe o número de décimos que desexas comprar.
  3. Elixe se desexas escoller os números do teu décimo ou que se seleccionen por ti.
  4. Elixe se queres xogar esta aposta todas as semanas.
  5. Se queres elixir o teu décimo, ao premer en “Décimo” aparecerache o número para seleccionar as cifras que o compoñen. Preme en “Continuar” cando acabes.
  6. Revisa a túa aposta e xógaa.

• En todos os casos xerarase un resgardo virtual con todas as características da túa aposta, que terás accesible na propia web e que che será enviado tamén por correo electrónico. Ao ser un sistema 100% en liña, non necesitarás este resgardo para cobrar os teus premios, senón que só garante que participaches nun determinado sorteo e non necesitarás imprimilo.

Te adjuntamos el vídeo para ver el funcionamiento de la APP:

• Se aínda tes dúbidas, podes ver información máis detallada de como se xoga a cada xogo na páxina xeral de resultados de cada un deles, no apartado "Como xogar":

La Primitiva

Euromillones

Bonoloto

El Gordo de la Primitiva

Lototurf

La Quiniela

El Quinigol

Quíntuple Plus

Lotería Nacional